Vakantie in Nederland

Ga samen met je gezin of partner eropuit in Nederland en geniet van quality tijd samen. Speciaal voor jullie hebben we daarom 5 leuke plaatsen verzameld.

Vakantie in Nederland

Wil je op vakantie in Nederland en ben je op zoek naar de leukste plekken om samen met je partner of gezin heen te gaan? Lees dan hier de 5 leukste tips!

1. Vakantie op Texel

Texel, het enige eiland van Noord-Holland, staat bekend om haar veelzijdigheid en het lange zandstrand. Ook de duinen zijn een ideale plek om samen met je hond of kinderen lekker gek te doen. Op Texel zijn 7 leuke dorpen gevestigd om te ontdekken: De Cocksdorp, De Koog, De Waal, Den Burg, Den Hoorn, Oosterend en Oudeschild. Ieder dorp heeft weer iets unieks. Oudeschild staat bijvoorbeeld bekend om de haven waar vissers naar zee gaan. Cocksdorp, noorden van Texel, staat juist weer bekend om de schitterende vuurtoren en het Oorlogs- en Luchtvaartmuseum. Daarnaast zijn er nog vele andere bezienswaardigheden en plekjes om te ontdekken op Texel. En ben je dan toch op Texel, zet dan vooral in de agenda om de Ecomare te bezoeken!

De Texelse Vuurtoren

2. Vakantie op de Veluwe

Ben je een echte natuurliefhebber? Of hou je van een ontspannen vakantie met een sterk gevoel van vrijheid? Dan is een vakantie op de Veluwe perfect! De Veluwe ligt in de provincie Gelderland en wordt gekenmerkt door de groene bebossingen. Het gebied kent maar liefst twee nationale parken: Nationaal Park Veluwezoom & Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ideaal voor wandel- en fietsvakanties. Ook voor de geplande dagjes uit is er meer dan genoeg in de buurt. Ga bijvoorbeeld tijdens je vakantie op de Veluwe een dagje naar Apenheul of bezoek één van de musea zoals het Nederlands Openluchtmuseum.

Zorgeloos genieten tijdens vakantie op de Veluwe

3. Vakantie in Zeeland

Zeeland is een geweldige provincie in het zuidwesten van Nederland. De vele stranden, gemiddeld de meeste zonuren per jaar en de unieke vakantiehuisjes maken Zeeland een gewilde keuze! Met ongeveer 650 kilometer aan kustlijn en 60 kilometer aan duinen en stranden is er meer dan genoeg ruimte om even lekker uit te waaien of om samen met je kinderen zandkastelen te bouwen. Daarnaast heeft Zeeland allerlei leuke bezienswaardigheden, zoals de Town Hall, Struisvogelboerderij Monnikenwerve en Rijksmonument Kuiperspoort Middelburg.

4. Vakantie in Friesland

De oer-Hollandse provincie Friesland in het noorden is de grootste provincie van Nederland dankzij het grote wateroppervlakte. De provincie staat bekend om haar open polderlandschap waarin water een belangrijke rol speelt. Niet voor niets wordt hier (bij groot geluk) de elfstedentocht gehouden en is schaatsen een groot fenomeen in Friesland. Ga je in de zomer? Dan kan je heerlijk door de polders varen en genieten van het landschap en de cultuur!

De Sneker Waterpoort

5. Vakantie in Limburg

Limburg is één van de jongste provincies van Nederland en heeft als enige Nederlandse provincie een grens met twee buitenlanden. In het westen en zuiden ligt bijvoorbeeld Belgisch Limburg en aan de oostelijke kant ligt Duitsland. Dankzij deze ligging heeft vooral Zuid-Limburg een euregionale oriëntatie en heeft haar provinciële hoofdstad Maastricht een internationaal bekende positie. Met een sterk eigen culturele en landschappelijke karakter, de Maasduinen in Noord-Limburg, de Maasplassen in Midden-Limburg en het Heuvelland in Zuid-Limburg, is deze provincie erg gewild door zowel Nederlandse, Belgische en Duitse toeristen!