Waarom spontaan op reis gaan leuk is!

Waarom spontaan op reis gaan leuk is!

Spontaan op reis, je zal het maar durven. Het kan een beetje spannend aanvoelen, maar het is ontzettend leuk!

Wat is ‘spontaan reizen’ vraag je jezelf af?

Het begon bij een van onze oprichters: Khosrou. Hij was op zoek naar een goedkope last minute overnachting, maar kon niet vinden wat hij zocht. Zelfs last minute zijn de meeste hotelkamers nog best prijzig. Spontaan reizen draait juist om jezelf overgeven aan het moment.

Je zou denken dat last minute reizen alleen voor een bepaald type mensen is: de zogenaamde ‘zorgeloze individuen’. Dit is complete onzin! Steeds meer mensen kijken er naar uit om de controle over hun vakanties op te geven en spontaner te reizen. Sterker nog, uit onderzoek van Hotwire.com blijkt dat 82% van de korte-termijn reizigers hun reis binnen 7 dagen voor vertrek boekt. Van de Millennials boekt 40% hun accommodatie zelfs op de dag van vertrek.

Wat zijn de voordelen van last minute reizen?

Voordelen van last minute reizen
Voordelen van last minute reizen

Het is opwindend

Op het allerlaatste moment de beslissing nemen om ergens naartoe te gaan en het gewoon te doen is zeer opwindend. Het voelt spontaan aan. Het voelt bevrijdend, alsof je jong en zorgeloos bent. Zelfs als dat helemaal niet het geval is. Ben jij iemand die dingen meestal ver van tevoren plant? Probeer dan eens een spontane reis te boeken. Wij garanderen je dat je de opwinding en sensatie van een last minute reis zult voelen!

Last minute reizen is opwindend
Leef in het moment

Je leeft in het moment

Als je oplet merk je dat er zoveel mensen zijn die praten over hoe leuk het is om uit te kijken naar een reis. En hoe ze niet kunnen wachten tot hun vertrek, omdat het zo geweldig gaat worden. Maar als je constant opzoek bent naar die volgende reis of een ander glanzend object in de toekomst, kun je nooit in het moment leven. Het is veel beter om te genieten wat je vandaag doet. Dan leef je echt in het moment.

Bespaar tijd
Bespaar tijd

Je bespaart tijd

Het plannen van een vakantie, of elke vorm van reizen, kan erg tijdrovend zijn! Als je niet veel tijd hebt, kun je niet zoveel tijd besteden aan de planning. Je wordt gedwongen om sneller beslissingen te nemen. Daardoor heb je minder tijd om te twijfelen. Dit is perfect voor mensen die uren kwijt zijn door eindeloos alle opties te vergelijken en vervolgens de knoop niet doorhakken. Vooral het boeken van een verblijfplaats kan mensen weken (of langer) bezighouden voordat ze echt een beslissing te nemen.

Bespaar geld
Bespaar geld

Je bespaart geld

Hoewel dit geen garantie is en je behoorlijk flexibel moet zijn, is de kans groot dat je veel geld kunt besparen door last minute reisaanbiedingen te boeken. Hotels hebben vaak last minute aanbiedingen om leegstaande kamers alsnog te verkopen. Via Musjroom kan je een goedkope last minute overnachting bij een local boeken. Het vinden van een goedkope vlucht kan een grotere uitdaging zijn. Tools als de Everywhere Search van Skyscanner kunnen je daarbij helpen: daar vind je de beste deals voor vliegtickets.

Alles is fris in je gedachten
Alles is fris in je gedachten

Alles is fris in je gedachten

Mensen hebben vaak de neiging om zoveel mogelijk over een plaats te lezen voordat ze weggaan, dus ze weten precies wat ze willen zien en doen. Als je geheugen niet fantastisch is, is het makkelijk om geweldige dingen te vergeten die je hebt gelezen tijdens het plannen van je reis. Als je op het laatste moment je reis plant, zullen deze dingen nog vers in je gedachten zijn.

Wat als je een persoon bent die elk moment van de dag gepland moet hebben? Wij dagen je uit om deze benadering van reizen uit te proberen. Zelfs één nieuwe ervaring per dag kan helpen om jouw wereld te openen op manieren die jij nooit had kunnen voorspellen. Probeer eens iets wat je nog nooit gegeten hebt in je favoriete restaurant. Probeer een bijzondere uitje te boeken. Of overnacht bij een local in plaats van, zoals altijd, in een hotel.

Ontmoet nieuwe mensen die genieten van de gemeenschappelijke sfeer van het hostelleven en ontdek dat overnachten bij local hosts helemaal niet zo eng is. Wij proberen het voor iedereen sociaal acceptabel te maken om te reizen, ongeacht kleur of sociaaleconomische achtergrond. Iedereen die de wens heeft om te reizen moet dat kunnen. En tegen iedereen die zegt: “Nou, dat klinkt allemaal geweldig, maar ik kan het me nog steeds niet veroorloven om te reizen!”, laten wij jou inspireren. Voor een paar tientjes kan je al een last minute goedkope overnachting boeken met de gratis Musjroom App in Google Play of App Store

Wat vind jij van last minute reizen? Hou je ervan of heb je een hekel aan? Wij horen graag van je!