Lees onze 5 tips voor het verhuren van je vakantiehuis, privé-kamer of slaapbank voor de vetste ervaring

Lees onze 5 tips voor het verhuren van je vakantiehuis, privé-kamer of slaapbank voor de vetste ervaring

Het klinkt niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar het verhuren van je vakantiewoning, privé-kamer, bed and breakfast of slaapbank kan je een mega toffe ervaring opleveren. Wij van Musjroom spreken veel met de verhuurders die onze app gebruiken. Het is ontzettend inspirerend om alle verhalen te horen. Veel verhuurders zijn begonnen met het aanbieden van lokale overnachtingen om een extra zakcentje bij te verdienen. Een paar maanden later is er vaak veel veranderd. Het ontmoeten van nieuwe mensen brengt zoveel positiviteit en inspiratie dat het verdienen van geld is verschoven naar de tweede plaats. De gasten staan op nummer één. En dit vinden wij het allermooist aan ons product, de verbinding die ontstaat tussen, soms totaal verschillende, mensen. Er zijn via Musjroom vele vriendschappen en zelfs enkele relaties ontstaan. En dat alles door het aanbieden van een overnachting. Hoe mooi is dat!
Misschien denk jij er ook over om jouw vakantie of privé-woning, privé-kamer bed and breakfast of slaapbank te verhuren. Of misschien bied jij al overnachtingen aan en kun je wel wat hulp gebruiken om het tot een succes te maken. Om jou ook een topervaring te bieden, hebben wij daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet. De informatie die wij voor dit artikel hebben gebruikt is afkomstig uit persoonlijke gesprekken met onze verhuurders en huurders.

Tip 1: Bied extra’s die jouw gasten verrassen

Als jij het beste wilt bieden aan jouw toekomstige gasten, is het zaak om na te gaan welke extra waarde jij kunt bieden. Denk hierbij aan leuke dingetjes die eigenlijk helemaal niet van je worden verwacht. Zo val jij op en geef jij jouw gasten een warm welkom die zij zullen onthouden.
Een paar voorbeelden:

  • Reserveer een plekje in jouw koelkast waar je gasten gebruik van kunnen maken.
  • Zorg dat je een paar extra telefoonopladers kunt aanbieden.
  • Zet een mand neer met extra dekens en kussens.
  • Steek een paar geurkaarsen aan voor aankomst van jouw gasten. De accommodatie zal er niet alleen gezelliger uitzien, maar ook heerlijk ruiken.
  • Zet een mandje met toiletspulletjes neer, zoals shampoo, douchegel, deodorant en handzeep.
  • Leg iets lekkers voor je gasten op het bed, zoals snoepjes, chocolaatjes of een zakje chips.

Tip 2: Maak het je gasten makkelijk om te kiezen voor de leukste uitjes

De meeste reizigers zullen een duidelijk doel hebben als zij een overnachting boeken, maar dit geldt niet voor iedereen. Door jouw gasten tips te geven kun je ze een onvergetelijke ervaring bieden. Jij weet waarschijnlijk welke bezienswaardigheden zij niet mogen missen in de omgeving. Al denken we soms van wél, niet alles is op internet te vinden. En dat is voor jou een kans om een uniek uitje voor je gasten te organiseren. Maak bijvoorbeeld een map met folders en tips en voeg kortingscoupons toe. Er zijn verhuurders die een stapje verder gaan en afspraken hebben met ondernemers om hun gasten extra’s te bieden, bijvoorbeeld extra korting op een uitje of een goodiebag. Andere verhuurders nemen gasten zelf op sleeptouw om de allermooiste plekjes van de omgeving te laten zien. Hieruit zijn heel bijzondere vriendschappen ontstaan.

Tip 3: Maak een heerlijke maaltijd voor jouw gasten

Nog een tip die garant staat voor een bijzondere ervaring is het bereiden van een heerlijke maaltijd voor je gasten. Niet iedereen zal er voor openstaan, maar als jouw gasten een beetje op willen gaan in het moment zullen zij dit erg kunnen waarderen. Natuurlijk eten jullie de maaltijd gezamenlijk op en is dit een uitgelezen moment om elkaar beter te leren kennen. Maak bijvoorbeeld een Indische rijsttafel, tapas of sushi. Dit zijn bij uitstek maaltijden die de gezelligheid verhogen.

Tip 4: Vraag je gasten naar hun behoeften

Het lijkt een open deur, maar toch hebben wij gemerkt dat verhuurders vaak totaal niet weten wat hun gasten willen. En hoe belangrijk is dit, kun je nu denken... nou, het allerbelangrijkst als je wilt dat je gasten een toptijd hebben en ook nog een super toffe review achterlaten op de app. Maar hoe kom je erachter wat je gasten willen dan? Ja, dat is nogal eenvoudig, vraag ze gewoon naar hun wensen. Natuurlijk zul je niet altijd kunnen geven wat gevraagd wordt, maar vaak ook wel. Wat in ieder geval een feit is, is dat je op deze manier steeds meer te weten komt over jouw gasten. Deze kennis kun je gebruiken om het jouw toekomstige gasten nog beter naar de zin te maken.

”Ik ontmoette Wouter toen hij via Musjroom een last minute overnachting in Amsterdam zocht en bij mij terecht kwam. Na thuis tapas te hebben gegeten zijn we de stad in gegaan en hebben een topavond gehad! Ik had in tijden niet zo gelachen! Onze vriendschap was vanaf dat moment een feit en we gaan bijna elke maand wel een keer op stap.”
Jelle van Zeilen, verhuurder bij Musjroom

Tip 5: Denk ook aan jezelf en stel duidelijke huisregels op

We willen de pret niet bederven, maar het is toch echt belangrijk dat jij je grenzen aangeeft. Dit kun je het beste doen door het opstellen van een aantal huisregels. Hier is niets raars aan, dus schaam je er vooral niet voor om deze aan je gasten te overhandigen bij aankomst. De meeste gasten zullen geen huisregels nodig hebben, maar soms zijn mensen zich er niet eens van bewust dat zij overlast veroorzaken. Als jij bijvoorbeeld in een gehorige flat woont, is het prettig als jouw gasten na 22.00 uur ‘s avonds geen harde muziek meer draaien en onbedoeld jouw buren storen. Ook een aantal afspraken over hoe de accommodatie achtergelaten dient te worden zijn prettig. En niet alleen voor jou, maar ook voor jouw gasten. Veel gasten vinden het bijvoorbeeld fijn om te weten waar zij de gebruikte handdoeken en beddengoed kunnen achterlaten voor vertrek.

Gebruik de app van Musjroom voor de vetste ervaring

Heb je al zin gekregen om nieuwe mensen te ontmoeten? Wij hopen van wel, zodat jij ook kunt ervaren hoe tof het is om jouw gasten in de watten te leggen. Gebruik je de app van Musjroom dan kun je heel eenvoudig zelf aangeven op welke data jij een overnachting aanbiedt in jouw woning, kamer of slaapbank. Welke gasten daadwerkelijk bij jou komen overnachten bepaal je zelf, evenals de prijs. Bied jij jouw gasten een topervaring? Dan kun je rekenen op uitstekende reviews die vervolgens weer zorgen voor meer boekingen. Voor meer informatie en het downloaden van de app bezoek je hier de website van Musjroom.